Sağlık

Gece Yatmadan Önce Pekmez İçmek Fayda Sağlar mı? Kilo Aldırır mı?

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Gece Yatmadan Önce Pekmez İçmek?
  • Pekmez Kilo Aldırır mı?

Rafine şeker, günlük yaşamda önemli sayıda insan tarafından aktif olarak kullanılan oldukça popüler bir gıda ürünüdür. Bu yüksek oranda kullanım beraberinde oldukça zararlar getirmektedir. Biz bu konuda pekmeze değineceğiz. Gece yatmadan önce pekmez içmek, beraberinde bazı problemler getirebilir. Fakat bu problemlerin aksine yararları da vardır.

Yatmadan pekmez içmek uyku kalitesini iyileştirebilir. Çünkü içerisinde oldukça faydalı mineral ve vitaminler bulunmaktadır. Bunlar aracılığı ile rahat bir uyku kalitesi elde edebilirsiniz. Fakat bir diğer taraftan da pekmez kilo yapar mı sorusu akıllara gelmektedir. Çünkü etrafta bazı kişiler pekmez yiyerek kilo aldım gibi söylemlerde bulunmaktadır. Kaldı ki zaten oldukça tatlı bir gıda ürünüdür.

Gece Yatmadan Önce Pekmez İçmek

gece yatmadan pekmez içmek
gece yatmadan pekmez içmek

Gece yatmadan pekmez içmek, içerisinde ki besin değerlerinden dolayı zamanla kaliteli bir uyku çekmenize olanak sağlar. Aşırı kullanımı ise kilo sorunlarına yol açabilir. Ek olarak yüksek derece de magnezyum içerdiği için, yatmadan pekmez içilmesi tavsiye edilir. Bilindiği üzere gece yatmadan önce magnezyum tüketmek, uyku kalitenizi arttırır. Diyabet hastaları için, normal rafine şekerden çok daha iyi bir seçimdir.

Pekmez besin değerleri:

  • 17 gram karbonhidrat
  • 0,7 miligram manganez (yüzde 37 günlük değer)
  • 0,6 miligram bakır
  • 4.9 miligram demir
  • 240 miligram kalsiyum
  • 696 miligram potasyum
  • 60 miligram magnezyum
  • 0,2 miligram B6 vitamini
  • 5 mikrogram selenyum
  • A,E,D,K gibi önemli vitaminleri de içermektedir.

Pekmez kilo aldırır mı?

Besin bakımından pekmez, zengin bir gıdadır. İçerdiği yüksek şekerden ve aşırı tüketilmesinden dolayı kilo aldırır. Bir çorba kaşığı üzüm pekmezi, yaklaşık 58 kaloridir. Bu kalorinin büyük bir çoğunluğu şekerden ibarettir.

Pekmez İçmenin Faydaları

yatmadan pekmez içmek
yatmadan pekmez içmek

1. Sağlıklı Saçlar: Siyah üzüm pekmezindeki yaşlanma karşıtı antioksidanlar selenyum, manganez ve çinko, içten dışa saçı yumuşatır. Saç dökülmesini ve grileşen saçı azaltır. Sağlıklı bir saç için günlük bir çorba kaşığı pekmez alınması tavsiye edilir.

2. Ağrı Rahatlatıcı: Pekmezdeki anti-inflamatuar özellikler, şişliği, eklem iltihabını ve ağrıyı azaltarak rahatsızlığı önlemeye yardımcı olur.

3. Güçlü Sağlıklı Kemikleri Destekler: Zengin kalsiyum kaynağı iyileşmeyi destekler ve kemik, bağ dokusu sağlığını iyileştirir.

4. Beyin İşlevini Destekler: Siyah üzüm pekmezindeki kalsiyum, magnezyum ve B vitaminleri, beyin işlevini, ruh halini ve odaklanmayı geliştirirken yorgunluk, kaygı ve stresle savaşır.

5. Kan Şekeri Düzeylerini Stabilize Eder: Düşük glisemik indeksi, doğal olarak glikoz ve karbonhidrat metabolizmasını yavaşlatarak daha az insülin üretir. Rafine şekerden daha sağlıklı bir seçimdir, özellikle diyabetli kişiler için gece yatmadan pekmez içilmesi tavsiye edilir.

6. Adet Krampları: Üzüm pekmezindeki demir, magnezyum ve kalsiyum, adet kramplarını ve PMS semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.

7. Sağlıklı Cilt: Pekmezin cilde faydası akne ve deri döküntülerini azaltmaya yardımcı olması ile bilinir.

8. Sindirim Sistemine Yardımcı Olur:  Büyük bir yemekten sonra kendinizi aşırı tok ağırlaşmış hissediyorsanız, sindirimi uyardığı için bir kaşık pekmez çare olabilir.

9. Dayanıklılığı ve Enerjiyi Artırır:  Halsiz mi hissediyorsunuz? Enerjiyi artırmak için bir kaşık dolusu siyah üzüm pekmezi tüketin. Bu enerjiyi arttırır.

10. Uyku Kalitesini Arttırır: Kalsiyum ve magnezyum yatmadan önce alındığında vücudun rahatlamasına ve dinlendirici uykuyu teşvik etmesine yardımcı olur. Birçok kişi iyi bir uyku için süt ile pekmezi karıştırır. Gece yatmadan önce pekmez içmek, iyi bir uyku çekmenizi sağlar.

Bu yazıda pekmez kilo yapar mı ve gece yatmadan önce pekmez içmenin faydalarına değindik. Öneri olarak Zengin Gıdalar Arasından, En Yüksek Lifli Gıdalar adlı konumuzu okuyabilirsiniz.

Photo:
https://www.freepik.com/search?format=search&query=black%20molasses&type=photo

5/3 - (5 votes)

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. pekmez içerek kilo aldım, ama sonradan fark ettim ki üzüm pekmezini biraz fazla kaçırmışım ama gece enerjisi için pekmez içebilirsiniz. yatmadan önce pekmez içerseniz bir arrrkadasınız da sizinle birlitke uçarr 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu