Teknoloji

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır? SS Almak İçin EN İYİ PROGRAM ÖNERİLERİ

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma
  • Bilgisayarda Ekran Fotosu Alma
  • Ekran Görüntüsü Alma PC

İnternette gezinirken bazı pratik araçlara ihtiyacımız vardır. Fakat bazı araçlar vardır ki bunları kullanmak için illa internette gezinmek gerekmez. Bu yazının da konusu olan bilgisayarda ekran görüntüsü almak için, çeşitli yardımcı araçlardan bahsedeceğiz. Gerek bir film-oyun sahnesi için veya bir pdf’in belli bir kısmının görüntüsü için, bu araçları ekran görüntüsü almak için kullanabilirsiniz. Üstelik bu araçlar, bilgisayarda ss alma işini o kadar kolaylaştırmış ki hiç uğraşa gerek kalmıyor.

Çünkü diğer türlü PRTSC tuşuna basıp gerekli ekran görüntüsünü alıp, paint veya bir yere yapıştırmanız gerekiyor. Hatta belirli bir bölgenin ekran fotosunu almak istiyorsanız, o halde fotoğrafı kesmeniz de gerekir. Daha fazla uzatmadan pc ekran görüntüsü alma programlarından bahsedelim:

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Bilindiği gibi bilgisayarda ekran görüntüsü almak için, PRTSC tuşuna basıp ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bu ekran görüntüsü bir yere kaydedilmez, sadece kopyalanır. PRTSC tuşuna basıp ekran görüntüsü aldıktan sonra, paint programına aldığınız fotoğrafı yapıştırıp bu fotoğrafı kaydedebilirsiniz.

Fakat, sizlere önereceğimiz bilgisayarda ekran fotosu alma programları sayesinde bu gibi uğraşlara gerek kalmayacak. Hazırsak ilk program ile başlayalım:

Apowersoft

Apowersoft Screen Capture, hem Windows hem de Mac için kullanılabilir. Bu program sayesinde ekran görüntüsü almak istediğiniz yeri, çeşitli kutucuklar ile alabilirsiniz. Ardından ekran görüntüsünü aldığınız fotoğrafı istediğiniz şekilde kaydedebilir ve düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda video da kaydedebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz: İndirmek için buraya tıklayın.

LightShot

LightShot, oyuncular ve çoğu bilgisayar kullanıcısının aşina olduğu bir ekran ss alma programıdır. Bilinen en fazla kullanılan bilgisayarda ss alma programı olarak bilinmektedir. Bu programın kullanımı oldukça pratiktir. Çektiğiniz ss’ler belirlediğiniz yerde saklanır. Ekran görüntüsünü çektikten sonra, size nereye kaydedeceğini sormaktadır. Aynı zamanda GİF ve farklı formatlarda da kaydetmenizi sağlar.

Tamamen ücretsiz: İndirmek için buraya tıklayın.

ShareX

Bir diğer bilgisayarda ekran görüntüsü alma programı olan ShareX, oldukça popüler bir ekran görüntüsü alma programıdır. Windows 10 veya 11 ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz en iyi programlardandır. Üstelik açık kaynaklı bir yazılımdır.

Tamamen ücretsiz: İndirmek için buraya tıklayın

Ezvid

pc ekran görüntüsü alma

Bu program sadece Windows 10 ve 11 içindir. En fazla Windows 10 ekran görüntüsü alma programı olarak bilinmektedir. Youtube içerik üreticileri ve oyuncular tarafından kullanılan oldukça popüler olan bir programdır. Bu uygulamanın sunduğu özellikler, kayıt sırasında çizim yapmanızı sağlayacaktır. 
Bu, tüm öğretmenler için çok yararlı bir araçtır. Ders anlatımı esnasında öğrenciler için daha detaylı anlatım için de kullanılmaktadır.

Tamamen ücretsiz: İndirmek için buraya tıklayın

Snagit

bilgisayarda ekran görüntüsü alma

Bilgisayarda ekran görüntüsü almak için kullanılan bir diğer popüler programlardan biri de Snagit’tir. Bu program sayesinde pcnizde ekran görüntüsünü aldığınız resmi kırpabilir, bulanıklaştırabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu program ücretli bir programdır. Fakat deneme üyeliği sizin için yeterli olacaktır.

İndirmek için buraya tıklayın.

iFun Screenshot

ekran görüntüsü alma pc

iObit tarafından geliştirilen iFun Screenshot, kendini bilgisayarda en iyi ss alma programı olarak tanıtıyor. Güçlü yönlerinden biri, ekran görüntüsü almak için herhangi bir alanı seçme ve bunları tek bir tıklama ile ekranınıza sabitlemedir.
JPG, PNG, BMP vb. dahil olmak üzere birçok ekran görüntüsü formatı iFun Screenshot tarafından desteklenir. Aynı zamanda diğer programlar da bu ekran görüntüsü formatlarını destekler.

İndirmek için buraya tıklayın.

Sizlerle en popüler bilgisayarda ekran görüntüsü alma programlarını açıklamalı bir şekilde tanıttık. Nasıl çalıştıklarını bildiğiniz için, bu satırdan sonra açıklamalı bir şekilde anlatmayacağız. Sadece bilgisayarda ss alma programlarını listeli bir şekilde sizlere sunacağız. Aşağıdaki tabloda bilgisayarda ekran fotosu alma programlarını listeli bir halde paylaştık.

FRAPS
PrtScr
Ashampoo Snap
Jing
Screenpresso
Screenshot Captor
Captimag
FireShot
HyperSnap
Screen2Exe
pc ekran görüntüsü alma

Ekran görüntüsü nereden bakılır PC?

Eğer bir program kullanmadan sadece PRTSC tuşu ile ekran görüntüsü almışsanız, belgeler klasörü içerisinde ekran görüntüleri adlı klasöre kaydedilir. Fakat unutulmamalıdır ki eğer fotoğraf kaydetmeyi ayarlamadıysanız, çektiğiniz ekran görüntüleri sadece kopyalanır. Herhangi bir klasöre kaydedilmez.

Prtsc tuşu ile çekilen fotolar nereye gidiyor?

Prtsc tuşu ile çekilen fotoğraflar, kopyalanmaktadırlar. Yapmanız gereken Paint’ti açıp ctrl+v tuşları yardımı ile yapıştırarak fotoğrafı, paint yardımı ile kaydedebilirsiniz. Tuş ile klasöre kaydetmek istiyorsanız, ya program kullanmalısınız ya da prtsc tuşunu klasöre kaydedilecek şekilde ayarlamanız gerekmektedir.

4.9/23 - (5 votes)

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. pc de ss almak için ideal uygulamalar bunlar, teşekkürler ama en iyisi liteshotttur

  2. en iyisi tabi ki de ekran görüntüsü almak için kullanabileceğin bircok program var ama ben sana en iyilerinden bahsedecem.

    Snipping Tool (Windows için): Bu program Windows’un standart ekran görüntüsü alma aracıdır. Windows 7 ve sonraki sürümlerde mevcutur. Ama senin için daha eğlenceli bir seçenek var.

    Lightshot (Windows ve Mac için): Bu program aynı zamanda ekran görüntüsünü düzenlemek ve paylaşmak için de kullanabiliyorsun. Ayrıca yazım yanlışlarını düzeltme özelliği var. Ve en iyisi baya komik efektler ekleyebiliyorsun.
    Bunlar bilgisayarda ekran görüntüsü almak için en idealleridir bence

  3. iFun Screenshot programıni kullandım ücretsiz olması kullanımı kolay kayıt kalitesi güzel tavsiye ederim.

  4. Gerçekten çok işime yaradı çok güzel uygulamalar önerilmiş çok sağalun aşırı işime yaradı…

  5. Bende çok merak ediyordum nereye gidiyor bu fotoğraflar merakımı buradan giderdim çok teşekkürler

  6. Bandicam diye bir program vardı hem ss alıyor hem video çekiyor ben kullanıyordum gayet memnundum

  7. Verdiğiniz bilgiler benim için önemli sayenizde artık bilgisayarda ss almak çok kolay

  8. Bende çok merak ediyordum bu fotoğraflar nereye gidiyor diye buradan merakımı buradan giderdim çok teşekkürler bilgi için

  9. Gerçekten işime çok yarayacak çok güzel uygulamalar kesinlikle deniyecem

  10. Lightshot ekran görüntüsü için harika oyun oynarken ss konusunda muazzam hepsi hakkında bilgi verilmiş faydalı bir yazı kaleminize sağlık

  11. Tam ihtiyacım olan zamanda buldum çok faydası dokundu bana ifun denedim teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu