Yaşam Tarzı

Soğuk Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Evde Soğuk Filtre Kahve Yapımı

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Soğuk Filtre Kahve Nasıl Yapılır?
  • Buzlu Filtre Kahve Yapımı
  • Soğuk Filtre Kahve Tarifleri

Hiç şüphesiz yaz aylarının en vazgeçilmezleri arasında soğuk yiyecek ve içecekler gelir.. Son zamanlar da ise bu soğuk yiyecek ve içeceklere soğuk filtre kahve eklendi. Soğuk filtre kahve yapımı bu zamanlar oldukça popüler. Bizde bu yazıda buzlu filtre kahve yapımından ve bazı soğuk filtre kahve tariflerinden bahsedeceğiz. Hazırsak başlayalım:

Soğuk Filtre Kahve Yapımı

soğuk filtre kahve nasıl yapılır
soğuk filtre kahve nasıl yapılır

İlk olarak, soğuk kahve yapımı için bazı malzemelere ihtiyacımız var. Soğuk filtre kahve tarifi için malzemelerimize bakalım.

Malzemeler:

  • French Press
  • Filtre Kahve
  • Buz (buzlu filtre kahve)

Soğuk filtre kahve yapımı için malzemeler bu kadar. Zaten soğuk filtre kahve tarifinde bunlar haricinde başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Kendi özel zevkleriniz için kahveye tarçın gibi ek tatlandırıcılar elbette kullanabilirsiniz.

French Press İle Buzlu Filtre Kahve Yapımı

soğuk filtre kahve yapımı / pexels
  • Bütün öğütülmüş kahveyi sonradan içmek üzere bir kaba veya şişeye dökün. (Stok için)
  • Sıcak suyu kabın içine dökün ve oda sıcaklığında en az 12 saat demlenmeye bırakın. Daha güçlü kahve için 24 saate kadar demleyin.
  • Demlenen kahveden, kahve tozlarını arındırın. Bunun için ilk hazırlama esnasında kahve tozlarını bir kahve teli yardımı ile demleme yapacağınız yere ekleyiniz.
  • Bir cam kavanoza veya bardağa buz küpleri ekleyin. Kahveyi tazelemenin yanı sıra seyreltmek için de kullanabilirsiniz.
  • Kahveyi buz küplerinin üzerine dökün. 
  • Servis etmek için süt veya krema ekleyin. Kahveniz hazır…

Buzlu filtre kahve yapımı veya soğuk filtre kahve yapımı bu kadardı. Üstte belirtilen demleme süresi sizi korkutmasın. Normal olarak, bir bardağa kahveyi koyup ardından sıcak suyun üstüne buzları ekleyin. Soğuk kahveniz hazır, afiyet olsun…

Önerilen Yazı: Evde Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır? Evde Yapılacak Konuşma Terapisi Örnekleri

Soğuk filtre kahve nasıl yapılır evde?

Evde soğuk filtre kahve yapmak için, filtre kahveniz için kaynattığınız suya kahvenizi ekleyin. İyice demlendikten sonda üzerinde buz kalıplarını ekleyin. Soğuk filtre kahveniz hazır, afiyet olsun.

Soğuk Filtre Kahve Yapımı İçin Öneriler

soğuk filtre kahve yapımı
soğuk filtre kahve nasıl yapılır

Üstte soğuk filtre kahve nasıl yapılır sorusunu cevapladık. Ek olarak buzlu filtre kahve yapımından bahsettik. Göründüğü gibi aslında zor bir şey değilmiş. Şimdi ise farklı soğuk filtre kahve tariflerine ve hangi kahvelerin daha iyi demlendiğine bakalım.

Buzlu Filtre Kahve Yapımı İçin Hangi Kahveler İdeal

buzlu filtre kahve yapımı
buzlu filtre kahve yapımı

Bazı kahveler soğuk filtre kahve için güzel tat verse de, bazıları hiç iyi tatlar vermemektedir. Fakat hangisini seçeceğiniz hakkında bir düşünceye girmenize gerek yok. Çünkü her kişinin damak tadı kendine aittir. Soğuk filtre kahve yapımında hangi filtre kahve daha iyiymiş bakalım:

Guatemala: Guatemala kahveleri tatlılık, çikolata notalı yuvarlaklık, çiçeksi, keskin gibi aromalara bağlı olarak çok farklı aromatik seçeneklere sahiptir. Soğuk filtre kahvesinde bulmayı sevdiğimiz aromatik bir karmaşıklık içermektedir.

Kenya: Kenya kahvelerinin aromaları, kırmızı meyve notaları ve canlı asitliği ile hem hafif yöntemde hem de espressoda ifade edilir. Kırmızı killi topraktan yararlanan orta Kenya bölgesinin karakteristik aromatik bir kahvesidir.

Kolombiya: Kolombiya kahvesinin hoş bir tadı vardır. Espressodaki tüm potansiyelini ortaya çıkarır, ancak aromaları daha hafif ve damak tadına uygundur. Yumuşak bir soğuk kahve için idealdir.

Brezilya: Brezilya kahveleri çok düşük asitlikleri, tatlılıkları ve fındıklara meyilli tatları ile ünlüdür. Tüm kahve severlerin mutlaka beğendikleri kahveler arasındadır.

Bu yazıda evde soğuk filtre kahve yapımından bahsettik. Evde buzlu filtre kahve yapmak aslında göründüğü kadar zor değildir. Sadece demleme süresi biraz fazladır, o kadar. Sizde hazırsanız kendi soğuk filtre kahvenizi yapmaya başlayın. Bir buzu da bizim için fazladan atmayı unutmayın. 👍

4.8/15 - (5 votes)

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Kardeşim soğuk filtre kahveyi tarifinize göre yaptım efsane bir şey oldu. Severek içtim 💯😘

  2. Faydalı bilgiler ve paylaşım için teşekkürler çok işime yaradı teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu