Yaşam Tarzı

Korku Seansı (The Conjuring) Benzer Filmler Arasında En İyileri

Korku Seansı (The Conjuring) film serisini beğendiniz mi? Korku seansı benzer filmler, filmin ünlü olduğu hem korkunç heyecanları hem de gizemli ürpertileri sunar. Bu yazıda da size bu korkuyu tekrar tekrar yaşatabilecek en iyi Korku Seansı Benzeri filmleri sunacağız. Bildiğiniz gibi The Conjuring, sindirilmesi kolay bir film değil. Bu film serisi ABD’de çekilmiş Korku, Gizem ve Gerilim türünde perili ev, hayalet, doğaüstü, cadı, paranormal soruşturma, şeytan çıkarma ve paranormal temaları içeren korkunç, karanlık ve merak uyandıran konuları işlemektedir.

En İyi Korku Seansı Benzer Filmler

Şimdi sizlere önereceğimiz filmlerin ilk 5’ini açıklamalı olarak vereceğiz. Ardından liste halinde korku seansı benzeri filmleri sıralayacağız. O halde konumuza başlayalım:

1. Emily Rose’un Şeytan Çıkarması (The Exorcism of Emily Rose 2005)

Drama – Korku – Gizem İmdb: 6.7

Korku seansı benzer filmler

Kısmen şeytani korku filmi ve kısmen mahkeme salonu hukuk draması olan Scott Derrickson’ın şeytan çıkarma filmi, yüksek sesli ve şok edici korkulardan yoksun değil, ancak yine de temelde daha sessiz teolojik tartışmalara dayanıyor. Korku seansı benzer filmleri arasında ilk sırada olmayı hak ediyor.

Önerilen Yazı: Labirent Benzeri Filmlerde En İyileri

2. Ayin (The Rite)

Dram – Korku – Gerilim İmdb: 6.0

Hikaye, şeytan çıkarma kursu alması için İtalya’ya gönderilen bir şüpheci olan ilahiyat fakültesi öğrencisinin etrafında dönüyor. İlk başta işler plana göre gider, ancak dünya dışı yenilmez şeytani güçlerle tanıştığında algısı değişir. Bu filmde de Korku Seansı film serisi gibi olay örgüleri göreceksiniz. Ek olarak bu filmin çekimleri öncesin de filmin yönetmeni Mikael Håfström, bu film için canlı şeytan çıkarma ayinlerine katılmıştı. Tabikii de ayin esnasında içeriye girmesine izin vermemişlerdi. Fakat o kapının dışında her şeyi duyuyordu.

3.Mezar Buluşmaları (Grave Encounters)

Korku – Gizem – Kan/Vahşet İmdb: 6.1

Bir grup hayalet avcısı, geceyi kötü şöhretli, terk edilmiş bir psikiyatri hastanesinde geçirmek için izin alır. Hayalet avcıları, kendilerini şeytanın çaresiz labirentine isteyerek atmak için ofiste sıradan bir gün olduğunu varsayarlar. Bataklıktan çıkmaya çalıştıkça kaos yolunda daha da derinlere inerler. Ardından sonu gelmez olaylar meydana gelir. Bu filmi izlerken iliklerinize kadar korkacağınızın garantisini verebiliriz. Korku seansı benzer filmler arasında da bu yüzden yerini almakta.

4. 1408 (2007)

Fantastik – Korku – Gizem – Sıra Dışı İmdb:6.8

1408” Stephen King’in kısa hikayesine dayanan, 2007 yılında çekilmiş bir psikolojik korku filmidir. Film, John Cusack tarafından canlandırılan Mike Enslin adlı bir yazarın hikayesini anlatır.

Mike Enslin, doğaüstü olayları araştıran bir yazardır. Enslin, son kitabı için bir odayı deneyimlemek üzere Dolphin Otel’deki 1408 numaralı odaya gider. Otel yöneticisi, odayı kiralama konusunda ısrarla uyarır, ancak Enslin onun uyarılarını dikkate almaz.

Enslin odaya girdiğinde, kısa sürede tuhaf olaylarla karşılaşır. Oda, Enslin’in en derin korkularını ve acılarını ortaya çıkarmaya başlar. Oda, Enslin’in geçmişine dair acı hatıralarını canlandırmakta ve onu büyük bir çıkmaza sürüklemektedir. Enslin, odayı terk etmek istese de, oda onu içine hapsetmiş gibidir.

Önerilen Yazı: Tutkulu ve Cesur Aşıklar İçin Grinin Elli Tonu Benzeri Filmler Listesi

5. Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods)

Korku – Komedi – Fantastik İmdb:7.0

The Cabin in the Woods“, Drew Goddard tarafından yazılmış ve yönetilmiş, 2012 yılında çıkan bir korku-komedi filmidir.

Film, beş arkadaşın (Dana, Curt, Jules, Marty ve Holden) bir hafta sonu kaçamağı yapmak için gittikleri, gözlerden uzak bir kabinde geçen olayları anlatır.
Ancak kısa süre sonra, gençlerin hayatları başka bir boyuta taşınır ve onlar için her şey, önceden tasarlanmış bir korku senaryosunun parçası olur. Kabinin altında yer alan gizli bir tesis, beş arkadaşı ve hayatta kalanların yaşamlarını yöneten bir grup insan tarafından kontrol edilmektedir.

Tesis, her yıl gençleri kurban etmek için farklı korku senaryoları tasarlar. Bu senaryolar, ülkenin her yerindeki gizli kameralar tarafından izlenir ve sonuçları, dünya genelindeki bir organizasyon tarafından izlenir.


Buraya kadar en iyi olan korku seansı benzeri filmleri sıraladık. Şimdi ise açıklama olmadan sıralı bir şekilde bilinen tüm korku seansı benzer filmleri sıralayalım.

Korku Seansı Benzer Filmler Listesi

4.9/10 - (5 votes)

Sarp YLMZ

Merhaba, ben Sarp. Kişisel gelişim ve teknoloji konularına olan ilgim nedeniyle Bloglabs sitesinde adminlik ve içerik üreticiliği yapıyorum. Özellikle makale yazmak ve yeni bilgiler öğrenmek beni heyecanlandırıyor. Bloglabs sitesinde yazdığım yazılar genellikle kişisel gelişim ve teknoloji konularına odaklanıyor. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak okuyuculara faydalı bilgiler sunmaya çalışıyorum. Özellikle teknoloji konusunda, sadece yeni ürünlerin özellikleri hakkında değil, aynı zamanda teknolojinin hayatımızdaki etkileri ve gelecekte neler olabileceği hakkında da yazılar yazıyorum. Bloglabs'ta içerik üreticisi olmak benim için oldukça keyifli bir deneyim. İnsanlarla iletişim kurmak, onların ilgisini çekmek ve farklı konularda farkındalık yaratmak beni mutlu ediyor. Yeni şeyler öğrenmekten ve bunları yazılarımda paylaşmaktan büyük bir zevk alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu