Yaşam Tarzı

Olay ve Durum Hikayesi Özellikleri Nelerdir? Temsilcileri Kimlerdir?

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Olay ve Durum Hikayeleri
  • Durum Hikayesi
  • Durum Hikayesinin Temsilcileri
Yazıyı sesli olarak dinle

Son zamanlar da durum hikayesi, Çehov tarzı hikaye ve Maupassant tarzı hikaye oldukça merak edilen Google aramaları arasında gelmektedir. İşte bu yazının konusu, bu sorunun cevabını yeteri kadar verecektir. O halde olay hikayesi ve durum hikayeleri nedir konumuza geçiş yapalım.

Durum Hikayesi Nedir?

Durum hikayesinin temsilcileri

Durum hikayesi, bir olayın ya da durumun nasıl olduğunu, neden olduğunu ve sonuçlarını anlatan bir hikayedir. Bu hikayeler genellikle gerçek hayatta gerçekleşen olaylardan ilham alır ve birçok farklı türde yazılabilir. Özellikle Çehov tarzı hikaye ve Maupassant tarzı hikaye gibi edebi tarzlarda da kullanılabilir.

Çehov Tarzı Hikaye Nedir?

Olay ve Durum Hikayesi Özellikleri Nelerdir? Temsilcileri Kimlerdir? 1

Çehov tarzı hikaye, 19. yüzyıl Rus yazar ve oyun yazarı Anton Çehov tarafından icat edilen bir hikaye tarzıdır. Bu tarzda hikayeler, gerçekçi bir dil ve gerçek olaylardan ilham alır. Rus yazar Anton Çehov, insanların gerçek hayatlarını ve gerçek duygularını anlatmak için gerçekçi bir dil ve gerçek olaylardan ilham alır.

Rus yazar Anton Çehov tarzı hikayelerde genellikle, olayların gerçekçi bir şekilde anlatılması ve karakterlerin gerçek duygularının sergilenmesi önemlidir. Çehov, insanların gerçek hayatlarını ve gerçek duygularını anlatmak için gerçekçi bir dil ve gerçek olaylardan ilham alır. Bu tarzda hikayelerde, olayların arkasındaki mistik ve sihirli gerçekler yerine, insanların gerçek hayatlarının zorlukları ve karşı karşıya kaldıkları gerçek sorunlar ön plandadır.

Maupassant Tarzı Hikaye Nedir?

Maupassant tarzı hikaye ise, Fransız yazar Guy de Maupassant tarafından icat edilen bir hikaye tarzıdır. Bu tarzda hikayeler, gerçekçi bir dil ve gerçek olaylardan ilham alır. Maupassant, insanların gerçek hayatlarını ve gerçek duygularını anlatmak için gerçekçi bir dil ve gerçek olaylardan ilham alır. Aynı zamanda kurgusal hikayelerinde de karakterlerin psikolojik analizi yapar ve bu durum hikayelerinde karanlık bir taraf vardır.

Bu tarzların kullanımı ile durum hikayeleri, okuyucunun olayların iç yüzüne daha iyi bir şekilde dahil olmasını sağlar ve olayların anlamını daha iyi kavramasına yardımcı olur. Bu tarzların kullanımı aynı zamanda okuyucunun daha iyi anlamasını ve okuma deneyimini arttırır. En aşağı da durum hikayesi temsilcilerinin kim olduklarına değineceğiz.

Önerilen Yazılar: Lima Sendromu Nedir? Rehin Alana Karşı Duygusal Bağ Kurulabilir mi?

Durum Hikayesi Özellikleri Nelerdir?

Durum hikayesi özellikleri, olay hikayesinin işleyişi hakkındadır. Aşağıda listeli bir şekilde durum hikayesi özelliklerini paylaştık.

  • Olay hikayesi esnasında karakterin yaşamına günlük rutinlerden yer verilir.
  • Ana karakter tam olarak tanıtılmaz. Yani boyu, kaşı, kilo gibi fiziksel veya karakter özelliklerinden bahsedilmez.
  • Yazar genel olarak okuyucuya bir şeyi anlatmaya çalışır. Farklı bir bakış açısı veya izlenim gibi.
  • Hiç beklenmedik sonlar yaşanabilir. Durum hikayesi özelliklerin de bu normaldir. Giriş, gelişme ve sonuç olarak aşina olmadığımız şekilde sonlar olabilir.
  • Karakterin bulunduğu çevre ve konum detaylı olmasa da anlatılır. Fakat karakterin bulunduğu oda veya ev detaylı anlatılmaz.
  • Tıpkı ilk sahnede görünen bir silahın, 3. sahnede patlaması gibi tüm olay örgüsü planlı olmalıdır.
  • Günlük hayattaki rutin olaylara yer verilebilir.

Durum hikayesi özelliklerine değindik. Son olarak durum hikayesi temsilcilerine değinelim.

Durum Hikayesi Temsilcileri Kimlerdir?

Olay ve durum hikayelerinin işleyişlerini ve özelliklerini aktardık. Son olarak durum hikayesi temsilcilerine değinip konuyu bitirelim.

  • Anton Çehov
  • Sait Faik Abasıyanık
  • Memduh Şevket
  • Esendal 
  • Tarık Buğra
4.8/14 - (5 votes)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu